GEZELSCHAP

AAFKE BRUINING

 

Aafke Bruining studeerde aan Studio Herman Teirlinck en behaalde haar Master in de Dramatische Kunst aan het Lemmens-instituut in Leuven.

 

Ze begon haar carrière als actrice met de succesvolle theatervoorstelling Oidipoes in Kolonos van Sophocles in een bewerking van Hugo Claus, samen met Julien Schoenaerts, die zij nog steeds als haar belangrijkste leermeester beschouwt.

 

Sindsdien speelde ze verschillende rollen in Vlaanderen en Nederland,

zowel voor theater (De Appel Den Haag, NTGent, Tg Wuivend Riet, …)

als voor film en televisie (Het Pleintje, Wittekerke, Thuis, Witse, Hasta La Vista,…)

 

Naast haar ervaring als actrice is Aafke coach van een aantal bekende acteurs en regisseurs. Van 1993 tot 2003 gaf zij les aan Studio Herman Teirlinck, afdeling kleinkunst.

 

Ook geeft zij - i.s.m. Ed Vanderweyden - acteurs- en regisseurscursussen bij onder meer Open Doek en aan diverse conservatoria.

 

Als regisseur creëert ze theaterstukken en verhalen die ze op de planken brengt, dikwijls in samenwerking met muzikale collega’s.

 

Voor Tg WUIVEND RIET speelt ze de monologen EEN VROUW ALS ALLE ANDERE, VRANKE VROUWEN (samen met Ellen Van de Poel) en WAAR ZIJN ZE GEBLEVEN?

 

YORGO FONTAINE

 

Yorgo Fontaine (28 jaar) staat al … 23 jaar op de planken. Spelen en opleiding gingen altijd hand in hand. Na vijf jaar jeugdopleiding als acteur in de International TV School, volgde de opleiding Media & Arts, specialisatie drama/fotografie in Los Angeles. In 2018 maakt hij deel uit van “De Jaargang” van Kemna Training te Amsterdam.

 

In die tijd werkte hij ook aan zijn praktijkervaring in Vlaamse reeksen als Familie, Spoed en Wittekerke.

 

Sinds 2013 is Yorgo artistiek leider van APA vzw, een federatie die jongeren en

volwassenen opleidt en de kans biedt om kennis te maken met het artiestenbestaan.

 

Als regisseur mocht hij al tal van producties produceren, zoals Oliver Twist, Cyrano de Bergerac, In Liefde en Oorlog, etc.

 

Yorgo is één van de drijvende krachten van Tg WUIVEND RIET. Bij de producties

PATSTELLING/HELDEN, EEN VROUW ALS ALLE ANDERE en LES POILUS

combineerde hij acteren met de functies van productie- en regie-assistent.

In de productie MENEER ROBERT speelt hij de rol van Robert Schuman, in JIMI speelt hij de rol van DE JONGEN.

 

DIRK DE DEKEN

 

Dirk De Deken is al decennialang actief als acteur bij de Leuvense Reynaert-ghesellen. Hij maakte af en toe uitstapjes naar andere gezelschappen, en een ‘uitstap’ van 10 jaar met Mine, een folkband.

 

Hij speelde ondertussen zo‘n 40 rollen met bijna evenveel regisseurs. Eén van die regisseurs - begin jaren tachtig - was de toen debuterende Ed Vanderweyden …

 

Dirk acteerde ook in films en kortfilms van Sint-Lukas- en Ritsstudenten. In 2010 kreeg hij het Leuvense Margrietjuweel, voor zijn rol van Richaar Modderfokker de derde, Shakespeare bewerkt door Lanoye in een regie van Eva De Mulder.

 

Bij Tg WUIVEND RIET speelt hij de rol van de universele frontsoldaat (en muzikant) in de productie LES POILUS. In de productie JIMI speelt Dirk de rol van de mysterieuze kabouter.

 

NATHALIE HASPESLAGH

 

Nathalie Haspeslagh studeerde film aan het Hoger Rijksinstituut voor Toneel- en Cultuurspreiding, maar legde zich vooral toe op het schrijven van televisiescripts (‘Katarakt’, ‘Thuis’, ‘Vriendinnen’) en theaterstukken voor kinderen.

 

Onder het motto “Je verbergen achter een pen is makkelijker dan je blootgeven op een scène” begon ze in 2003 een theateropleiding aan de Academie van Vilvoorde met als docente Marinelle De Winne. Ze studeerde af in 2006 en speelde nadien de mannelijke hoofdrol in “De Jean”, een stuk van Molière, bewerkt en geregisseerd door Danny Timmermans. In 2009 stond ze op planken in “Kakofonie”, een stuk van Dario Fo, bewerkt en geregisseerd door Machteld Timmermans.

 

Voor Tg WUIVEND RIET speelde ze de rol van Medea in PATSTELLING/HELDEN, van Zuster Mag in LES POILUS, en alle vrouwenrollen in JIMI.

In de productie PAS DE TROIS speelt Nathalie de rol van Victor.

 

DIETER DRESSELAERS

 

Dieter Dresselaers studeerde animatiefilm aan de KASK te Gent.

Hij werkte mee aan enkele animatiefilmprojecten en volgde een lerarenopleiding.

Hij runt een grafisch bureau dat zich concentreert op ontwerp en grafiek, liefst ambachtelijk.

 

Ook muziek is een leidraad in zijn leven. Als muzikant maakte hij deel uit van diverse muziekgroepen en HaFaBra-orkesten.

 

Voor Erfgoedcel Kempens Karakter maakte hij in 2013 de filmisch-muzikale voorstelling “Close Up Kempen.”

 

In de productie PATSTELLING/HELDEN van Tg WUIVEND RIET combineerde Dieter acteren en zingen met zijn talent als graficus. Tijdens iedere voorstelling schilderde hij een nieuw kunstwerk met zijn interpretatie van de scènes en de karakters.

 

In de productie LES POILUS bedacht en ontwierp Dieter een originele en veelgeprezen scenografie(k) met tien multifunctionele kubussen.

In de productie MENEER ROBERT speelde hij de rollen van Robert Schuman en Konrad Adenauer (‘Der Alte’). In de productie PAS DE TROIS speelt Dieter de rol van Bent én tekent hij voor de live (percussie) soundscape.

ELLEN VAN DE POEL

 

Telkens wanneer Ellen Van de Poel als kind in het KJT (nu Het Paleis) ging kijken, groeide haar fascinatie voor theater. De ‘goesting’ om zelf op de planken te staan, in combinatie met haar liefde voor taal, moest vroeg of laat eindigen op de bühne.

 

Ze volgde theateropleiding bij o.a. André Lefèvre (dramaturgie) en Aafke Bruining (spel- en stemcoaching).

 

Als actrice debuteerde ze als Mata Hari, in PATSTELLING/HELDEN van Tg WUIVEND RIET. In 2016 speelde ze de rollen van Jo in LES POILUS en van Marie Kelle in MENEER ROBERT.

Ondertussen volgde ze ook schrijfopleiding bij Suzanne van Lohuizen en Marieke Van der Pol (theaterschrijven), en Ed Vanderweyden (scenarioschrijven), én zette ze haar eerste stappen als scenariste.

 

In december 2016 won haar kortfilm HARRY de publieksprijs op het Filmfestival ‘The Magnificent Ten’. Samen met Nathalie Haspeslagh schrijft ze scenario’s voor Ketnet.

In de productie PAS DE TROIS speelt Ellen de rol van Renée.

 

CIS VAN PEER

 

Cis Van Peer laveert als een artistieke slingeraap van boek en beitel naar podium en penseel.

 

Als veelschrijver en -lezer is hij geboeid door alles wat met taal te maken heeft. Hij zoekt al meer dan dertig jaar zijn weg als professioneel tekstschrijver.

 

Hij schreef diverse jeugdboeken waaronder JIMI, PIERTJE POCH, en DE WONDERWIGWAM; verhalenbundels als HUISONRAAD en LEVENSKUNST, en non-fictieboeken als ZIE WIE IK BEN (over autisme) en HIV+.

 

Voor het overige monden zijn creatieve stuiptrekkingen uit in schilderijen en sculpturen.

 

De bewerking van JIMI - een samenwerking met Ed Vanderweyden - is zijn eerste theatertekst.

Na een driejarige opleiding voordracht bij Ingrid Van Rutten maakte hij met JIMI tevens zijn debuut als acteur. In de productie PAS DE TROIS speelt Cis de rol van Stef.

 

IVO CEULEMANS

 

Ivo Ceulemans volgde dictie, voordracht en toneelopleiding aan het Stedelijk Conservatorium Mechelen, en vier jaar klassieke zangles bij Martine Renson.

 

Als acteur speelde hij in TV-series als “Editie”, “Familie” en “Spoed”.

 

In theater speelde hij bij verschillende gezelschappen. O.m. “Noises off” (Michael Frain), “Reidans” (Arthur Schnitzler), “Kwis” (Pierre Platteau, Mechels Miniatuur Theater) en de zelfgeschreven monoloog “Honduras” (Theater Playerwater, Prijs beste acteur, regie Jaak Van Assche) .

 

Ivo Ceulemans is ook actief als cabaretier, brengt poëzieprogramma’s, doet de warming-up voor de opnames van TV-programma’s, en is zanger van de coverband “Fortune5”.

 

Sinds 2008 is hij ook actief als regisseur van o.a. “Carlotta” (musical), “Dra zien wij elkander weer” (Veerle Buedts) en “Simon van Cyrene” (Vic Van de Poel).

 

AD HOC MEDEWERKERS

Tine Hubrechts (CELLO)

 

Tine Hubrechts volgt lessen bij Griet van Regenmortel (Muziekschool Merksem) en bij Marijke Dingemans (Dé Kunsthumaniora, Antwerpen). Ze behaalt haar Bachelor aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Jeroen Reuling en haar Master aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Olsi Leka.

 

Als freelance celliste reiken Tines interesses verder dan enkel het klassieke genre. Zo werkte ze samen met choreograaf Sidi Larbi en enkele van zijn vaste muzikanten, speelde ze mee in de productie ‘Jerusalem’ van Berlin en stond ze met het dansgezelschap ‘Nono C’ op Theater Aan Zee. Ze speelde ook bij ‘De Tabel van Mendeljev’, ‘Peter Live Show’, 'Kom op tegen kanker', Novastar, en de musical ‘Oliver’. 


 

Voor Tg WUIVEND RIET verzorgt zij de soundscape van de productie “MENEER ROBERT”. In de productie “VRANKE VROUWEN” speelt ze (samen met Nele Peeters) de live soundtrack.

 

Nele Peeters (sopraan)

 

Nele Peeters is een klassiek geschoolde sopraan die haar diploma Meester in de muziek behaalde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen. Gefascineerd door de mogelijkheden van de stem, volgde ze eveneens verschillende Meesterklassen in binnen- en buitenland. O.m. bij P. Zedda, J. Griffith, A.Cambier en C. Wyn-Davies in Antwerpen; en bij E. Wiens (Wenen), M. Krämer (Düsseldorf), U.T. Burkchardt (Frankrijk) en M.Honig (Nederland).

 

Nele is gepassioneerd door mensen. Het liefste wat ze doet is mensen beroeren met haar zang en dit zowel met een klassiek- als een hedendaags repertoire.  Haar liefde voor muziek geeft Nele graag door aan jonge mensen via muzieklessen. Regelmatig verleent Nele haar medewerking aan verschillende ensembles en producties.

 

In de productie “VRANKE VROUWEN” van Tg WUIVEND RIET zingt ze (samen met Nele Peeters) de live soundtrack.

 

Meer info over Nele vindt u op www.nelepeeters.be

 

ANDRE LEFEVRE (dramaturg & regisseur)

 

Auteur van toneel en hoorspelen (voor Radio 3 nu KLARA), vertaler en regisseur van jeugd- en volwassen theater, openluchtspektakels en van muziekconcerten (ondermeer NEKKA NACHT sinds 1993). Hij werkte mee aan TV-registraties voor BRT/VRT en heeft in opdracht van CM een kortfilm Hotel Marie-Louise (25’) gemaakt met MS-patiënten.

 

Gewezen dramaturg van het Mechels Miniatuur Theater (1979-1990), en ex-artistiek leider vzw De Fakkel (1991-1993).

 

Voordrachthouder HIDK (1993) laatstejaarsproject Kleinkunst en Toneel ‘Jubileum’ van Tabori (coproductie HIDK en De Fakkel).

 

Gastprofessor aan de Hogeschool Gent (1998-2016) en docent Literaire creatie aan de Academie Muziek en Woord van Berchem (2009 -2017).

 

Auteur en dramaturg in opdracht van Jeugdtheaterwerkplaats Alkmaar (1992 – 2011).

 

Workshop gevolgd in Hamburg met Katie Duck (danseres), Eugenio Barba (Deense theatermaker in het spoor van Grotowski), Jurgen Flimm (regisseur) Carlos Trafic (clown) en Augusto Boal (Zuid-Amerikaanse theatermaker en regisseur).

 

Workshops gegeven in Ca Di Pasa (Toscane, Italië), op het Kinder- en jeugdfestival in Kuusankoski (Finland – 1993) en voor EDERED (Europees Kindertheaterfestival) in Bekescsaba (Hongarije – 1992), Suomenlinna (Helsinki – Finland -1998) en Kasterlee (België – 2014).

 

Hij kreeg de SABAM-prijs voor vertalingen in de streektaal (1994) en de Cultuurprijs van de stad Grimbergen (1995).

 

Hij behaalde een doctoraat aan de Humanistische Universiteit van Utrecht met het proefschrift: De passie van Tadeusz Kantor, een voorstellingsanalyse van Wielopole, Wielopole als een dramaturgie van het geheugen (2012).

Thomas Stevens (Podiumtechniek – Lichtontwerp – Scenografie)

 

Toen Thomas als kind bij de plaatselijke toneelkring zijn eerste stappen in het theaterwereldje zette, werd het al snel duidelijk dat hij hier later iets mee zou moeten doen. En zo geschiedde. In 2013 studeerde hij af aan de Erasmushogeschool Brussel (RITCS) als Bachelor in de audiovisuele technieken: Podiumtechnieken.

 

Na zijn studies werkte hij als technicus en/of lichtontwerper voor verschillende Vlaamse theatergezelschappen. Zo kon hij onder andere aan de slag bij Laika, Het Gevolg, Barre Weldaad, Sermoen,… Hij is ook actief ver buiten de landsgrenzen. De kindervoorstelling NIPT (Laika) bracht hem al meerdere malen tot in het verre Oosten.

 

Thomas is tevens voorzitter bij ‘Kreutzfeld Verein’ (Herentals) en technisch verantwoordelijke bij theatergezelschap ‘De Mannschaft’. Sinds dit jaar is hij als gastdocent verbonden aan de opleiding podiumtechnieken van de Erasmushogeschool Brussel.

 

Voor Tg WUIVEND RIET verzorgde hij de scenografie van de producties PATSTELLING/HELDEN, EEN VROUW ALS ALLE ANDERE, LES POILUS, MENEER ROBERT, JIMI en VRANKE VROUWEN.

ANDERE AD HOC MEDEWERKERS

 

Sylvie Huysman, choreografe

Saskia Louwaard, scenografe

Kristin Van Eetveld, try outs

Hendrik Vos, Hoogleraar Universiteit Gent (lezing “Europa” bij MENEER ROBERT)

JK Productions, techniek

Sentenz, fotografie

WRITE ON, productie

 

WRITE ON

Concepts, Script Editing & Doctoring

Adres: Binkomsestraat 4, 3370 Boutersem

E-mail: ed.vanderweyden@gmail.com

TEL: 0475/67.75.21

© Copyright. All Rights Reserved.

TG WUIVEND RIET

Theaterproducties